• Snelle levering
  • Betaalbaar
  • Betrouwbaar
  • Kwaliteit
  • Service +31 (0)6 82430941
Home » Faq, meest gestelde vragen

1. Wat is het verschil tussen de Krauss en de Schloss warme voeten mat ?

De Krauss warme voeten mat is geschikt voor vinyl vloeren en andere temperatuur gevoelige vloeren, De Schloss kan op stenen vloeren of op niet temperatuur gevoelige vloeren worden gelegd. 

 

2. Welke warme voeten mat wordt het warmst ?

De Schloss warme voeten mat wordt het warmst. Temperatuur kan oplopen tot een 60 graden Celsius.

 

3. Zijn de warme voeten matten beveiligd tegen oververhitting ?

Ja. Zowel de Krauss als de Schloss matten zijn beveiligd tegen oververhitting.

 

4. Wat zijn de verdere verschillen tussen deze twee warme voeten matten ?

Het grote verschil zit in het vermogen per vierkante meter. De Krauss warme voeten matten hebben een vermogen van 200 Watt per vierkante meter en de Schloss hebben een vermogen van 400 Watt per vierkante meter. De Krauss warme voeten matten zijn voorzien van een aansluitsnoer met stekker, de Schloss warme voeten matten zijn voorzien van een aansluitsnoer met stekker en een aan uit schakelaar.

 

5. Wat zijn rubberen warmte matten ?

De rubberen warmtematten bestaan uit twee lagen rubber met daartussen een verwarmingselement. De zijkanten zijn koud gevulkaniseerd. De aansluitkabel is van rubber met aangegoten stekker. Het product is waterdicht.

 

6. Wat zijn rubberen verwarmde droogloop matten ?

De rubberen verwarmde droogloopmatten bestaan uit een onderlaag van rubber, bovenlaag droogloopmat, met daartussen een verwarmingselement. De zijkanten zijn koud gevulkaniseerd. De aansluitkabel is van rubber met aangegoten stekker. Het product is waterdicht.

 

7. Waar kan ik de rubberen verwarmde matten voor gebruiken ?

De rubberen verwarmde matten zijn voor vele applicaties toepasbaar zoals: voetverwarming industrie, sneeuwvrij houden van vaste locaties, entree's van bijvoorbeeld hotels. 

 

8. Hoe is de veiligheid van deze warmte matten ?

De veiligheid van de matten is prima. Het verwarmingselement is bestand tegen 100 graden Celsius. Tapijt warmte matten kunnen een temperatuur verdragen van 80 graden Celsius. De rubberen warmte matten kunnen een temperatuur verdragen van 90 graden Celsius.

Al deze matten zijn in Nederland CE gecertificeerd!

 

9. Waarom siliconen warmtematten ?

Siliconen warmtematten worden toegepast waar een hoge temperatuur benodigd is. Vatverwarming is een toepassing waarbij het verwarmingselement een temperatuur van +120 graden Celsius. behoort te behalen. Siliconen zijn ook bestand tegen vele chemicaliën.

 

10. Zijn de siliconen warmtematten waterdicht ?

Ja, de siliconen matten zijn waterdicht. De lagen siliconen worden koud gevulkaniseerd en zijn voorzien van een siliconen aansluitkabel.

 

11. Waar worden siliconen warmtematten toegepast ?

Siliconen warmtematten worden in de industrie toegepast of bij installaties waar er veel chemische stoffen aanwezig zijn. Siliconen is een goed materiaal die bestand is tegen hoge temperaturen, maximaal 200 graden Celsius, en veel soorten chemicaliën.

 

12. Wat is een karpetverwarmer of tapijtverwarmer ?

Een karpetverwarmer of tapijtverwarmer is een verwarmingselement die je onder een bestaand of nieuw karpet of tapijt kan plaatsen. Het karpet of tapijt wordt opgewarmd tot ongeveer 30 graden Celsius. 

 

13. Welke type karpetverwarmers  of tapijtverwarmers zijn er ?

Er zijn drie type karpetverwarmers of tapijtverwarmers: infrarood folie, aluminium en van stof. 

 

14. Wat zijn de verschillen van de diverse type karpetverwarmers ?

De karpetverwarmer op basis van infrarood is betaalbaar en superdun. De ondergrond moet wel heel vlak zijn. De infrarood karpetverwarmer is voorzien van thermische veiligheden en een aansluitsnoer met aangegoten stekker en aan uit schakelaar. Het vermogen is 160 Watt per vierkante meter.

De aluminium tapijtverwarmers zijn ongeveer 2mm dik. Het bestaat uit een aluminium laag met daartussen de geïsoleerde verwarmingsdraden. Het aluminium draagt bij voor een goede warmte verdeling en is voorzien van een aansluitkabel met stekker.

De tapijtverwarmer van stof is ongeveer 4mm dun en heeft festonneerde randen. De stoffen tapijtverwarmer is voorzien van een aansluitkabel en een aangegoten stekker, leverbaar in twee maatvoeringen.

 

15. Mijn vloer is niet geïsoleerd, kan ik toch een tapijtverwarmer gebruiken ?

Ja hoor. Wat extra toegepast kan worden is een reflectie isolator met een dikte van 3 of 6mm. Deze kan onder de karpetverwarmer of tapijtverwarmer worden aangebracht waardoor er een groot deel van de energie naar boven uitstraalt. 

 

16. Waarom een 12V of een 24V warme voeten mat ?

Heb je een camper, caravan, auto of vrachtwagen dan kan je ook een 12V of een 24V warme voeten mat gebruiken. Deze warme voeten matten halen een temperatuur van ongeveer 30 graden Celsius. De 12V en de 24V kunnen ook worden geleverd met een auto sigaretten stekker.

 

17. Wat is de kwaliteit van de 12V en de 24V warme voeten mat ?

De kwaliteit is zeer goed. Producten worden in Nederland gemaakt en dragen een Nederlands CE keurmerk. De 12V warme voeten mat is voorzien van een gelamineerd vel met FEP weerstandsbedrading, de 24V versie is voorzien van infrarood verwarmingsfolie. De aansluitkabel bestaat uit 2 draden rood en zwart of een rubberen aansluitkabel.

 

 

 

MEER INFORMATIE OF OFFERTEAANVRAAG